Slivkový kysnutý koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
slivky
2
ks
žĺtok
mlieko
500
g
hladká múka
20
g
droždie
80
g
rastlinný tuk
60
g
cukor
1
štipka
soľ
1
ks
škoricový cukor
Na posýpku
40
g
maslo
50
g
hrubá múka
50
g
práškový cukor
postup
1.
Múku preosejeme, pridáme cukor, soľ, rozpustené maslo, žĺtky a vykysnutý kvások. Podľa potreby dolejeme vlažné mlieko. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť.
2.
Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a prenesieme na vymastený plech. Na cesto uložíme rozpolené slivky, mierne zatlačíme a posypeme škoricovým cukrom a posýpkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním hrubej múky, práškového cukru a roztopeného masla. Koláč vo vyhriatej rúre upečieme.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.