Pridať recept

Pangasius s horčicovou omáčkou

ingrediencie

1 kg
pangasius filety
4 PL
roztopené maslo
1 ks
citrón
mleté čierne korenie
soľ

Horčicová omáčka

300 ml
smotana na varenie
4 PL
dijonská horčica
1 PL
citrónová šťava
1 KL
kryštálový cukor
20 g
maslo
10 g
hladká múka

postup

1.
Pekáč vymastíme a vložíme doň filety, ktoré osolíme, okoreníme a potrieme roztopeným maslom. Budeme ich piecť vo vyhriatej rúre ma 160°C približne 10 - 15 minút.
 
2.
Horčicová omáčka: Použijeme hrniec s nepripaľujúcim dnom a dáme do neho smotanu, horčicu, citrónovú šťavu a cukor a za stáleho miešania privedieme do varu. V prípade, že je omáčka príliš riedka zahustíme ju tak, že vidličkou zmiešame múku s mäkkým maslom a túto zmes po malých častiach prišľahávame do horúcej omáčky, až kým pekne nezhustne. Omáčku udržiavame teplú.
3.
Na tanier dáme teplú omáčku a servírujeme spolu so zemiakovým pyré, na ktoré položíme rybu. Ozdobíme štvrtinkami citróna.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať