Pridať recept

Teľacie karé plnené hubami

ingrediencie

700 g
teľacie karé bez kosti
štipiek
soľ
štipiek
mleté biele korenie
1 ks
paprika
1 stonka
petržlenová vňať
štipiek
rozmarín
trochu
olej
300 ml
zeleninový vývar

Plnka

150 g
šampiňóny
1 ks
cibuľa
2 ks
vajce
štipiek
soľ
trochu
olej

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, zvrchu v strede narežeme a rozklepeme na plát. Osolíme, okoreníme, potrieme plnkou, obložíme plátkami papriky, posypeme posekanou vňaťou, rozmarínom a zvinieme do rolády. Previažeme niťou zo všetkých strán opečieme na rozohriatom oleji, podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút. Mäkké mäso odkryjeme a upečieme dočervena. Podávame s dusenou paprikou, paradajkami a zemiakovou kašou.
 
2.
Plnka: Huby očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, pridáme huby, osolíme a niekoľko minút dusíme. Zahustíme vajcami rozšľahanými so soľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať