Kvetový sirup
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
kvety agátu
3
ks
citrón
600
ml
biele víno
600
g
kryštálový cukor
postup
1.
Z asi 25 agátových strapcov oberieme kvety a vložíme ich do misy. Zakryjeme ich plátkami z približne 3 chemicky neošetrených citrónov, mierne pritlačíme a zalejeme 600 ml bieleho vína. Na chladnom mieste necháme masu asi 48 hodín odstáť.
2.
Cez sito preliate víno varíme približne 2 minúty so 600 g cukru. Hotový sirup plníme do čistých fliaš.
3.
Pre deti nahradíme víno 500 ml vody a 100 ml citrónovej šťavy. Ten istý postup používame aj pri príprave bazového sirupu. Na uvedené množstvo tekutiny potrebujeme približne 13 kvetov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.