Dusené bravčové mäso na rasci
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
bravčové rebro
40
g
masť
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
ks
cibuľa
1
ČL
potlčená rasca
postup
1.
Bravčové rebierko si na jemne naklepeme a odrežeme od kostí. Osolíme, okoreníme a obalíme múkou. Na panvici si dáme rozpáliť masť, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a potlčenú rascu. Trocha opražíme. Pridáme mäso a prudko z oboch strán opražíme dozlata. Podlejeme trochou vody a chvíľu povaríme.
2.
Keď je mäso mäkké, tak ho vyberieme a šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou. Hotové mäso môžeme podávať so šampiňónmi udusenými na masle a poliate majonézou. Vhodnou prílohou je aj ryža. Šťavu podávame k mäsu buď osobitne v omáčniku alebo poliate.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.