Egrešový džem s ríbezľami
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
egreš
1/2
kg
ríbezle
70
g
cukor
postup
1.
Zrelé egreše a ríbezle umyjeme a odstopkujeme. Popučíme, zasypeme kryštálovým cukrom a necháme odstáť do druhého dňa.
2.
Na druhý deň dáme na 15 - 20 minút povariť v rajnici.
3.
Uvarený džem má byť rôsolovitý, avšak ovocie nemá byť rozvarené.
4.
Horúci džem vlejeme do čistých pohárov a ihneď zaviažeme celofánom alebo navlhčeným pergamenovým papierom. Necháme vychladnúť prikryté prikrývkou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.