Pridať recept

Morčacie rolky so slaninou

ingrediencie

8 ks
morčacie rezne
8 plátkov
prerastená údená slanina
grilovacie korenie
soľ
20 g
maslo
majorán
350 g
šalotka

Ryža

200 g
dlhozrnná ryža
olej
1 ks
cibuľa
soľ
100 g
mrazený hrášok

Bešamel

olej
2 PL
hladká múka
soľ
1 ČL
cukor
1 dl
biele víno
1 dl
sladká smotana

postup

1.
Rezne rozkrojíme na polovicu, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme grilovacím korením a obalíme v slanine. Potom zvinieme a spojíme špáradlom. Opečieme ich na rozohriatom masle zo všetkých strán 15 minút.
 
2.
Potom pridáme šalotky, majorán a ďalej opekáme. Zalejeme bešamelom a varíme 30 minút. Podávame s ryžou.
3.
Bešamel: Na rozpálenom oleji opražíme múku, zalejeme vínom, smotanou, osolíme, pridáme cukor a varíme 10 minút.
4.
Ryža: Ryžu premyjeme horúcou vodou. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu, soľ a pražíme niekoľko minút. Potom zalejeme 4 dl vody, zakryjeme a dusíme 12 minút. Pred dovarením pridáme hrášok.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!