Pridať recept

Mangová pena

6
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
mango
100 ml
biele víno
1 PL
med
citrónová šťava
citrónová kôra
pomarančová šťava
2 ks
vaječný bielok
2 PL
krupicový cukor

postup

1.
Ošúpané mango bez kôstok rozmixujeme na pyré. V hrnci necháme zovrieť med, víno, pomarančovú šťavu, kôru a šťavu z citróna. Zmes varíme prudko až kým sa neodparí približne na tri lyžice. Po vychladnutí vmiešame mangové pyré.
 
2.
Vaječné bielky vyšľaháme do polotuha a počas šľahania pridávame cukor. Vmiešame ho do mangového pyré. Podávame so šľahačkou a s posypanými pistáciami alebo orechmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať