Pridať recept

Hrušky v korenenom červenom víne

ingrediencie

4 ks
hrušky so stopkami
2 ks
klinčeky
300 ml
červené víno
1 ks
škorica celá
2 PL
čierne korenie
1 liter
jablčná šťava
1 ks
badián

postup

1.
Na omáčku potrebujeme najskôr do hrnca naliať jablčnú šťavu, víno, klinčeky, škoricu prepolenú napoly a čierne korenie. Varíme 10 minút na silnom ohni. Jemnú omáčku získame keď sa odparí približne polovica tekutiny. Precedíme a ingrediencie vyhodíme.
 
2.
Do menšieho kastróla poukladáme hrušky so stopkami vedľa seba a prelejeme okorenenou omáčkou. Väčší kus kuchynského papiera namočíme, pokrčíme a hrušky utesníme, aby boli stále ponorené v sirupe. Hrušky dusíme približne pol hodiny na miernom ohni.
3.
Hrušky vyberieme z kastróla a omáčku necháme zovrieť na 20 minút, až kým sa neodparí asi polovica. Hrušky poukladáme stojato na taniere, polejeme omáčkou a ako ozdobu môžeme pridať hviezdičku badiánu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať