Hrušky v korenenom červenom víne
4
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hrušky so stopkami
2
ks
klinčeky
300
ml
červené víno
1
ks
škorica celá
2
PL
čierne korenie
1
liter
jablčná šťava
1
ks
badián
postup
1.
Na omáčku potrebujeme najskôr do hrnca naliať jablčnú šťavu, víno, klinčeky, škoricu prepolenú napoly a čierne korenie. Varíme 10 minút na silnom ohni. Jemnú omáčku získame keď sa odparí približne polovica tekutiny. Precedíme a ingrediencie vyhodíme.
2.
Do menšieho kastróla poukladáme hrušky so stopkami vedľa seba a prelejeme okorenenou omáčkou. Väčší kus kuchynského papiera namočíme, pokrčíme a hrušky utesníme, aby boli stále ponorené v sirupe. Hrušky dusíme približne pol hodiny na miernom ohni.
3.
Hrušky vyberieme z kastróla a omáčku necháme zovrieť na 20 minút, až kým sa neodparí asi polovica. Hrušky poukladáme stojato na taniere, polejeme omáčkou a ako ozdobu môžeme pridať hviezdičku badiánu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.