Kukuričný chlieb s citrónom
12
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
60
g
svetlohnedý cukor
1
PL
kypriaci prášok
150
g
hladká múka
citrónová kôra
150
g
kukuričná múka
citrónová šťava
225
ml
nízkotučný biely jogurt
4
PL
slnečnicový olej
2
ks
vajce
60
g
práškový cukor
40
g
krupicový cukor
postup
1.
Vo väčšej mise preosejeme hladkú múku, kukuričnú múku a kypriaci prášok. Potom primiešame hnedý cukor a citrónovú kôru z dvoch citrónov. V strede spravíme jamku, do ktorej vlievame jogurt, olej a vajcia. Všetko vymiešame dohladka.
2.
Zmes prelejeme do formy s papierom na pečenie a celé vyhladíme. Chlieb pečieme približne 50 minút. Kým sa pečie chlebík, spravíme si citrónovú šťavu. Do menšej misky nalejeme citrónovú šťavu z dvoch citrónov, pridáme krupicový cukor a miešame, kým sa nerozpustí. Vychladený chlieb vyberieme z formy a polejeme ho vyrobenou citrónovou šťavou. Počkáme kým dobre vsiakne.
3.
Medzitým necháme zovrieť 50 ml vody v malom hrnci. Do misky nasypeme práškový cukor a premiešame s dvomi lyžičkami vriacej vody. Tak, aby nám vznikla tekutá cukrová poleva. Nakoniec citrónovou polevou potrieme okraje kukuričného chlebíka.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.