Pridať recept

Bravčové filety s horčicovou omáčkou

Bravčové filety s horčicovou omáčkou
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

600 g
bravčová panenka
175 ml
kurací vývar
4 ks
cibuľka jarná
2 ks
jablko
2 PL
olivový olej
1 PL
hladká múka
3 PL
kremžská horčica
5 PL
smotana na šľahanie
2 PL
brandy
1 zväzok
čerstvý tymián
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Vývar dáme variť. Všetky zvyšky tuku odstránime z panenky a nakrájame ju na hrubšie plátky.
 
2.
Umyjeme jablká a rozštvrtíme, vytiahneme jadrovníky a nakrájame ich na plátky. Umyjeme mladé cibuľky, skrátime a nakrájame na kolieska a dáme bokom.
3.
Olej zohrejeme vo väčšej panvici alebo hrnci, dáme do neho plátky mäsa a budeme ich opekať na silnejšom ohni približne minútku z každej strany, až kým mäso na povrchu mierne nezhnedne.
4.
Primiešame múku a pri stálom miešaní budeme opekať približne 2 minútky. Následne pridáme vývar a cibuľku, premiešame a necháme zovrieť.
5.
Umyjeme a osušíme vetvičku tymiánu, obtrháme lístky a pridáme do panvice s jablkami, korením, horčicou a soľou. Ďalej dusíme na strednom ohni asi 4 minúty, až kým mäso nie je mäkké.
6.
Následne do omáčky ešte primiešame smotanu a prehrievame pomaly pri ustavičnom miešaní 2 minútky, ale pozor už nevaríme. Prilejeme brandy (calvados), zosilníme plameň a zohrievame ešte 2 minúty. Na jednotlivé taniere rozdelíme mäso s omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
TOP
Bravčové karé v horčicovej omáčke
Recepty na nedeľný obed: Stačí jedna lyžička a jedlo naberie úplne iný rozmer! Extra šťavnaté mäso, ktorému chuť dodá horčica
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov, v ktorých hrá hlavnú úlohu...
To je najlepšia a najzdravšia časť bravčového mäsa. Má najmenej tuku
Toto je najlepšia a najzdravšia časť bravčového mäsa. Má najmenej tuku
Nedá sa poprieť, že bravčové mäso máme radi, čo dokazujú aj štatistiky nakupovania mäsa. Popri hydine...