Pridať recept

Medovníčky na Veľkú noc

ingrediencie

150 g
med
200 g
práškový cukor
2 ks
vajce
500 g
hladká múka
1 ks
prášok do medovníkov
5 g
jedlá sóda
80 g
maslo
1 ks
žĺtok

Poleva

150 g
práškový cukor
1 ks
vaječný bielok

postup

1.
V miske miešame med, cukor a vajcia asi 20 minút. V múke rozmiešame prášok do medovníkov a jedlú sódu a za stáleho miešania ju pridáme postupne k medu. Nakoniec primiešame roztopené maslo.
 
2.
Cesto vytvarujeme do tvaru bochníka a necháme 1 deň odležať. Cesto znova premiešame, rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý 1,5 cm a formičkami vykrajujeme medovníčky.
3.
Uložíme ich na vymastený plech, potrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté medovníky ozdobíme polevou pripravenou vymiešaním cukru a bielka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície a zvyky Veľkej Noci približuje etnologička
Varená šunka, údené klobásky, domáca slaninka, chren, vajíčka či koláčiky. To je sviatočné menu, ktoré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...