Pridať recept

Syrové lievance

ingrediencie

1/2 liter
mlieko
2 ks
vaječný žĺtok
100 g
nastrúhaný syr
100 g
hladká múka
1/2 balíček
prášok do pečiva
2 ks
vaječný bielok
soľ
tuk

postup

1.
V mlieku rozmiešame soľ, žĺtky, syr a múku s práškom. Nakoniec pridáme sneh vyšľahaný z vaječných bielkov. Na rozpálenom tuku pečieme na malej panvici malé lievančeky.
 
2.
Po upečení ich pomastíme a posypeme strúhaným syrom. Môžeme podávať ako prílohu alebo ako samotné jedlo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.