Pridať recept

Zapekané cestoviny s brokolicou, šunkou a syrom

Zapekané cestoviny s brokolicou, šunkou a syrom
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

30 dkg
šunka
1 ks
cestoviny
brokolica
údený syr
1 ks
kyslá pochúťková smotana
1 dl
mlieko
kečup
vegeta
mleté čierne korenie
2 strúčiky
cesnaku

postup

Cestoviny si uvaríme v osolenej vode a precedíme. Surovú brokolicu naparíme do polomäkka. Na oleji osmažíme pokrájanú šunku na malé kocky, pridáme na malé kúsky pokrájanú brokolicu, pretlačený cesnak, trocha vegety cca 1 KL a bazalku cca 1 KL. Premiešame, podlejeme 1dcl vody a podusíme 2 minúty. Prilejeme sladký kečup asi 2 dcl, necháme prevrieť a vypneme. Do pekáča nasypeme uvarené cestoviny a pridáme dusenú zmes (brokolica a šunka). Premiešame a na vrch postrúhame údená syr. Kyslú smotanu roztriedime troškou mlieka, pridáme 1 KL vegety, posypeme čiernym korením, zmiešame a polejeme pripravené cestoviny. Zapečieme, kým smotana a syr nevytvoria pevnú ("škrupinku") na povrchu.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Obľúbená brokolica vo jednoduchých receptoch
Pochúťky z brokolice tak, ako ich máme najradšej
Brokolica je nutrične bohatá zelenina s krásnou farbou, ktorá sama o sebe evokuje množstvo kulinárskych nápadov...
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...