Údené v lístkovom ceste
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
údené karé
štipiek
soľ
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
bobkový list
1
balíček
lístkové cesto
1
ks
vajce
postup
Údené karé uvaríme s cibuľou, cesnakom a bobkovým listom do polomäkka a necháme vychladnúť. Z lístkového cesta kúsok odrežeme, zvyšok rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Vnútorné kraje potrieme rozšľahaným vajcom, na cesto položíme údené mäso a zabalíme tak, aby nevytiekla šťava. Odložený kúsok rozvaľkáme, ozdobnou formičkou z neho vykrojíme rôzne tvary. Cesto potrieme rozšľahaným vajcom so soľou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie vykrojenými kúskami. Upečieme v dobre vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.