Čerešňový pie
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
polohrubá múka
250
g
hladká múka
200
g
palmarín
2
PL
práškový cukor
1
PL
ocot
10
PL
voda
soľ
750
g
čerešne
250
ml
čerešňová šťava
3
PL
kukuričný škrob
postup
1.
Cesto pripravíme z uvedených surovín. Dáme ho do chladničky.
2.
Čerešňovú šťavu dáme do hrnca spolu s kukuričným škrobom a miešame do zhustnutia a pridáme vykôstkované čerešňne.
3.
Cesto rozdelíme na polovicu. Prvú vyvalkame a dáme do formy až po okraje, poprepichujeme vidličkou. Dáme naň plnku. Potom rozvaľkáme druhú polku cesta a vykrojíme z neho lístky, prenesieme na plnku. Do vykrojených lístkov spravíme žilky alebo ozdobte podla vlastnej fantázie. Cesto potrieme mliekom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.