Pridať recept

Bravčové rezne s hruškami

ingrediencie

600 g
bravčové karé
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
mletá červená paprika
trochu
olej
350 g
kompótové hrušky
2 PL
kapary

Bešamelová omáčka

trochu
olej
3 PL
hladká múka
300 ml
mlieko
1 ks
žĺtok
štipiek
soľ
podľa chuti
citrónová šťava

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne, okrajové blany narežeme a naklepeme. Rezne osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán. Opečené mäso vyberieme, do výpeku dáme kapary, bešamel a povaríme. Do hotovej omáčky vmiešame žĺtok a dochutíme citrónovou šťavou. Rezne dáme na tanier a obložíme kúskami hrušiek a polejeme omáčkou.
 
2.
Bešamelová omáčka: Na rozohriatom oleji opražíme múku, zalejeme mliekom, osolíme a pri miernej teplote varíme 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Maso kacacina
Mäso - všeobecne
Mäso, ktoré je čerstvé treba skladovať v chladničke najviac 4 dni, a ak je v mleté spotrebovať ho treba do 12...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...