Pridať recept

Tvarohový závin

ingrediencie

250 g
hladká múka
250 g
maslo
7 PL
biele víno

Plnka

350 g
tvaroh
30 g
práškový cukor
2 PL
citrónová šťava
25 g
maizena
2 ks
žĺtok
3 PL
kyslá smotana
50 g
hrozienka v rume

postup

1.
Na dosku preosejeme múku, pridáme postrúhané maslo, víno a vymiesime hladké cesto. Na 30 minút dáme do chladničky. Potom na doske rozvaľkáme, naplníme plnkou a zvinieme. dáme na pomastený plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečený závin posypeme cukrom.
 
2.
Plnka: Tvaroh, cukor, citrónovú šťavu, maizenu, žĺtky a smotanu zmiešame a vyšľaháme. Potom primiešame hrozienka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Drážďanský trojvrstvový koláč
Drážďanský trojvrstvový koláč: Za tento recept budete ďakovať! Lahodný, mäkký a s bohatou plnkou + ďalšie tvarohové koláče
Čo dnes upiecť? Máme pre vás skvelý tip na Drážďanský trojvrstvový koláč a aj niekoľko ďalších...
Výborné tvarohové rezy
Víkendové pečenie: 3 tvarohové rezy, ktoré musíte vyskúšať
Kráľom koláčových plniek je tvaroh. Že mu tento titul právom patrí, dokážeme v týchto mňam rezoch.
Jablková štrúdľa
Najlepšie recepty na voňavé mäkké záviny a štrúdle: Takto vám NIKDY nepraskne a plnka nevytečie, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť ale zákusky vás už omrzeli? Upečte si voňavý závin či štrúdľu!...
Jahodový zákusok
Svieže dezerty, zákusky a koláče z jahôd a tvarohu, ktoré zbožňujeme
Desať fantastických inšpirácií z tvarohu a jahôd.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...