Jahodová torta
8
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
300
g
kryštálový cukor
6
PL
voda
200
g
polohrubá múka
Krém
200
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový cukor
2
PL
pudingový prášok
250
g
maslo
150
g
práškový cukor
500
g
jahody
postup
1.
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme, postupne pridáme po lyžiciach vodu a šľaháme dopenista. Potom zľahka vmiešame preosiatu múku, vlejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. Tortový korpus necháme vychladnúť. Rozkrojíme na 3 pláty, potrieme krémom a poskladáme. Vrch aj boky potrieme zvyšným krémom a ozdobíme celými jahodami.
2.
Krém: V mlieku rozmiešame vanilkový cukor, pudingový prášok a uvaríme hustú kašu. Maslo s preosiatym cukrom vymiešame do peny a po lyžiciach pridáme vychladnutú kašu. Jahody odstopkujeme, umyjeme, necháme odkvapkať, nakrájame na menšie kúsky a zľahka vmiešame do krému.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.