Punčový koláč
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
200
g
kryštálový cukor
12
PL
horúca voda
250
g
polohrubá múka
1/2
balíček
prášok do pečiva
1
téglik
ríbezľový džem
Plnka
100
g
piškóty
400
g
ríbezľový kompót
100
ml
voda
200
g
kryštálový cukor
250
g
margarín
40
g
kakao
200
g
vlašské orechy
50
ml
rum
1
ks
citrón
Poleva
100
g
čokoláda na varenie
70
g
margarín
postup
1.
Žĺtky s polovicou cukru vymiešame dopenista. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do vymiešaných žĺtkov striedavo vmiešame sneh a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovičku cesta rovnomerne rozotrieme na vymastený plech a do druhej polovičky prisypeme lyžicu kakaa. Cesto prejdeme vidličkou, aby sme spravili mriežkovaný vzor. Upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté cesto vyklopíme na dosku, potrieme džemom, punčovou plnkou a polejeme čokoládovou polevou.
2.
Plnka: Do misy dáme zomleté piškóty, pridáme odkvapkané čučoriedky, kompótovú šťavu a premiešame. Z vody a cukru uvaríme hustý sirup, pridáme posekaný tuk a necháme rozpustiť. Potom pridáme preosiate kakao, zomleté orechy, zmiešame s piškótami a dochutíme rumom a citrónovou šťavou.
3.
Poleva: Do kastrólika dáme čokoládu a tuk. Za stáleho miešania roztopíme nad parou. Polevu necháme vychladnúť, pričom ju občas premiešame.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.