Pridať recept

Repa v omáčke

ingrediencie

100 g
repa

Omáčka

1 ks
vajce
2 KL
cukor
60 g
sladká smotana

postup

1.
Repu očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v neosolenej vode. Necháme na site odkvapkať.
 
2.
Omáčku pripravíme rozmiešaním žĺtkov s cukrom, pridáme sladkú smotanu a za stáleho miešania vo vodnom kúpeli necháme zhustnúť. Dobre vyšľaháme a pridáme do omáčky tuhý sneh z bielkov.
3.
Takto pripravenú repu podávame ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k varenému jazyku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.