Jemné vanilkové suflé
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
g
krupicový cukor
40
g
maslo
40
g
hladká múka
150
ml
smotana
4
ks
vajce
1
ks
vanilkový struk
soľ
maslo na vymastenie
hladká múka
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Zo struku vyškriabeme dreň, ktorú prevaríme spolu so smotanou a štipkou soli. Z múky a masla urobíme múčne maslo, ktoré pridáme do horúcej smotany a metličkou vyšľaháme. Budeme variť približne 2 minúty a potom odstavíme. Po krátkom vychladnutí pridáme žĺtky a premiešame. Vyšľaháme tuhý sneh z cukru a bielkov, primiešame asi tretinu do smotany a následne zľahka primiešame zvyšok.
2.
Maslom vymastíme formičky, vysypeme ich múkou a naplníme cestom do 2/3. Suflé pečieme približne pol hodinu na spodnej mriežke rúry pri teplote 180°C. Suflé pocukrujeme a servírujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.