Jahodové zabaglione
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
ml
dezertné víno
300
g
jahody
100
g
práškový cukor
180
g
krupicový cukor
1
ks
vajce
5
ks
žĺtok
1
PL
vanilkový cukor
1
KL
citrónová kôra
postup
1.
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky, vajce a krupicový cukor do peny. Budeme stále miešať a pomaly prilievame víno a šľaháme, až kým pena nie je hustá a nezdvojnásobí svoj objem. Na záver primiešame vanilkový cukor a citrónovú kôru.
2.
S cukrom krátko povaríme jahody a dáme ich do pohárov, ktoré zalejeme teplotu penou. Môžeme ozdobiť pred podávaním celými jahodami.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.