Varené raky v kôprovej omáčke
6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
60
ks
rak
5
ks
cibuľa
trochu
kôpor
1
PL
vínny ocot
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
4
litre
voda
Omáčka
100
ml
rybí bujón
200
ml
kyslá smotana
50
g
strúhanka
1
PL
maslo
1
zväzok
posekaný kôpor
postup
1.
Cibuľky a kôpor opláchneme v studenej vode.
2.
Raky umyjeme niekoľko ráz pod studenou tečúcou vodou. Očistíme ich kartáčikom, opäť opláchneme a uložíme vo vrstvách do veľkého kastróla. Pridáme cibuľky a kôpor.
3.
V osobitnej nádobe necháme zovrieť 4 l posolenej vody. Zalejeme ňou raky. Pridáme ocot.
4.
Prikryté varíme na miernom ohni tak, aby zovreli asi po 10 minútach. Oheň zosilníme a necháme ďalších 5 minút. Často potriasame kastrólom, aby sa raky nepripálili. Oheň zmiernime, aby voda už nevrela a raky v nej ešte 15 minút necháme.
5.
Maslo roztopíme na miernom ohni. Opražíme na ňom strúhanku do svetlozlata. Rozriedime ju bujónom a smotanou, pridáme posekaný kôpor a omáčku necháme zovrieť. Omáčku precedíme, aby bola čistá.
6.
Uvarené raky scedíme a vyložíme na misu. Podlejeme omáčkou a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.