Pridať recept

Varené raky v kôprovej omáčke

6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

60 ks
rak
5 ks
cibuľa
trochu
kôpor
1 PL
vínny ocot
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
4 litre
voda

Omáčka

100 ml
rybí bujón
200 ml
kyslá smotana
50 g
strúhanka
1 PL
maslo
1 zväzok
posekaný kôpor

postup

1.
Cibuľky a kôpor opláchneme v studenej vode.
 
2.
Raky umyjeme niekoľko ráz pod studenou tečúcou vodou. Očistíme ich kartáčikom, opäť opláchneme a uložíme vo vrstvách do veľkého kastróla. Pridáme cibuľky a kôpor.
3.
V osobitnej nádobe necháme zovrieť 4 l posolenej vody. Zalejeme ňou raky. Pridáme ocot.
4.
Prikryté varíme na miernom ohni tak, aby zovreli asi po 10 minútach. Oheň zosilníme a necháme ďalších 5 minút. Často potriasame kastrólom, aby sa raky nepripálili. Oheň zmiernime, aby voda už nevrela a raky v nej ešte 15 minút necháme.
5.
Maslo roztopíme na miernom ohni. Opražíme na ňom strúhanku do svetlozlata. Rozriedime ju bujónom a smotanou, pridáme posekaný kôpor a omáčku necháme zovrieť. Omáčku precedíme, aby bola čistá.
6.
Uvarené raky scedíme a vyložíme na misu. Podlejeme omáčkou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať