Morčacie rezne s jablkovou plnkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
morčacie prsia
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
50
g
údená slanina
1
ks
cibuľa
5
ks
jablko
2
PL
maslo
2
PL
olej
50
g
syr
3
PL
biele víno
1
PL
cukor
2
PL
hladká múka
postup
1.
Cibuľu a slanina pokrájame na kocky. Potom si ošúpeme jablká, rozštvrtíme ich, jadrovníky vyberieme. Jedno jablko pokrájame na kocky a s polovicou slaniny a cibule opražíme, chvíľu podusíme a zmiešame s postrúhaným syrom.
2.
Z morčacie mäsa si vykrojíme 4 rezne, naklepeme ich, osolíme a okoreníme. Na každý plátok dáme plnku, preložíme ho a spojíme. Ak ostali jablká, tak ich pokrajáme na kocky a spolu so slaninou a cibuľou ich opražíme, zmes osolíme, okoreníme, pridáme trochu cukru, víno a rozvaríme.
3.
Rezne obalíme v hladkej múke, rozmiešanej s trochou strúhanky. Na panvicu si dáme rozohriať olej a každý rezeň najskôr opražíme prudko a potom ešte opekáme asi 10 minút. Rezne podávame buď s ryžou alebo jablčnou zmesou, podľa chuti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.