Pridať recept

Syrové opojenie podľa Standu Procházku

Syrové opojenie podľa Standu Procházku
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

1 ks
hermelín
1 ks
eidam
1 ks
Niva
1 ks
maslo
1 ks
vajce
trochu
mleté biele korenie
1 ks
múka
1 ks
tuk na vyprážanie
1 ks
slanina
1 ks
avokádo
1 balíček
lúpané mandle
1 ks
koňak

postup

1.
Nie veľmi vyzretý hermelín rozkrojíme a vnútro trochu vydlabeme. Nivu rozotrieme s troškou masla a hermelín ňou naplníme. Potom priložíme tenký plátok slaniny a avokáda. Vnútro pokvapkáme koňakom a posypeme trochou bieleho mletého korenia.
 
2.
Pripravíme si cestíčko z vajec a najemno postrúhaného eiddamu. Polovice hermelínu radšej zopneme špáradlami, obalíme v múke, strúhanke a vypražíme do zlatista. Do syrového cestíčka môžeme vmiešať aj rozdrvené mandle. Koňak, slanina a avokádo sú tu trochu navyše. Dá sa to pripraviť aj bez nich. Nezľaknite sa však, keď sa vám plnka v hermelíne schová.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.