Syrové opojenie podľa Standu Procházku
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hermelín
1
ks
eidam
1
ks
Niva
1
ks
maslo
1
ks
vajce
trochu
mleté biele korenie
1
ks
múka
1
ks
tuk na vyprážanie
1
ks
slanina
1
ks
avokádo
1
balíček
lúpané mandle
1
ks
koňak
postup
1.
Nie veľmi vyzretý hermelín rozkrojíme a vnútro trochu vydlabeme. Nivu rozotrieme s troškou masla a hermelín ňou naplníme. Potom priložíme tenký plátok slaniny a avokáda. Vnútro pokvapkáme koňakom a posypeme trochou bieleho mletého korenia.
2.
Pripravíme si cestíčko z vajec a najemno postrúhaného eiddamu. Polovice hermelínu radšej zopneme špáradlami, obalíme v múke, strúhanke a vypražíme do zlatista. Do syrového cestíčka môžeme vmiešať aj rozdrvené mandle. Koňak, slanina a avokádo sú tu trochu navyše. Dá sa to pripraviť aj bez nich. Nezľaknite sa však, keď sa vám plnka v hermelíne schová.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.