Pridať recept

Šalát z lososa a špargle

ingrediencie

4 plátky
losos
250 g
šalátové listy
200 g
špargľa
1 ks
stonkový zeler
1 PL
olivový olej

Dressing

100 g
biely jogurt
2 ks
mango
1 KL
kremžská horčica
1 PL
pernod
pažitka
mleté čierne korenie

postup

1.
Vodu dáme zovrieť do kanvice. Všetky kosti a kožu odstránime z lososa a nakrájame ho na kocky. Olej rozohrejeme na panvici a opekáme lososa 2 až 3 minúty pri stálom miešaní, kým sa neprepečie a nezhnedne. Osušíme ho na papierovej utierke.
 
2.
Opláchneme a oškrabeme špargľu, ktorú nakrájame na kúsky dlhé približne 4 cm, zalejeme vriacou vodou a blanšírujeme 2 minúty. Opláchneme pod studenou vodou a osušíme.
3.
Dressing: Ošúpeme mangá a nakrájame ich na kocky, potrebujeme približne 500 g. Kúsky manga dáme do mixéra. Opláchneme pažítku, osušíme a nastríhame priamo na mango. Pridáme jogurt, pernod a horčicu a rozmixujeme na pyré. Okoreníme.
4.
Opláchneme zeler a zbavíme ho tuhých vlákien a nakrájame nadrobno. Dáme ho do misky s lososom a špargľou a prelejeme dresingom. Zľahka premiešame, ale dbáme aby sa kúsky lososa nerozpadli.
5.
Šalátové listy opláchneme a osušíme a dáme ich na 4 taniere a pridáme na ne šalát s dresingom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Losos
Čo sú biele škvrny na pečenom lososovi? Je lepšie to vedieť
Losos je ryba, ktorá sa teší obrovskej obľube a neodrádza ju ani jeho cena. Jeho konzumácia v akejkoľvek forme...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.