Pridať recept

Neapolský cestovinový šalát

ingrediencie

200 g
cestoviny
2 ks
žltá paprika
100 g
šunkový nárez
1 ks
paradajka
1 strúčik
cesnaku
1 ks
pór
1 PL
biely vínny ocot
2 PL
olivový olej
štipiek
soľ
šálok
mleté čierne korenie
1 KL
čerstvá bazalka

postup

Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Necháme odkvapkať a presypeme do misy. Papriku umyjeme, očistíme a spolu so šunkovým nárezom pokrájame na rezance. Pór pokrájame na kolieska a paradajku na menšie kúsky. Pridáme k cestovine a zmiešame. Pretlačený cesnak, olej, ocot, korenie, soľ vyšľaháme a vlejeme do šalátu. Zľahka premiešame, posypeme posekanou bazalkou a necháme niekoľko hodín na chladnom mieste.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať