Bohatá šošovicová polievka
4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
dl
šošovica
1,5
litre
voda
1
plátok
koža zo slaninky
2
ks
zemiaky
1
ks
mrkva
1
ks
petržlen
4
ks
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ
1
ks
bobkový list
1
ks
klobása
Zápražka
3
PL
olej
2
PL
hladká múka
1
KL
mletá červená paprika
1
dl
voda na podlievanie
1/2
ks
biela cibuľa
postup
1.
Vopred namočenú šošovicu varíme do polomäkka, potom k nej pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky, mrkvu a petržlen, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie a dovaríme, kým nie sú všetky suroviny mäkké, pridáme kožku so slaninky.
2.
Osobitne si uvaríme klobásku, ak chceme môžme ju dať variť aj priamo do polievky, bude ale mastnejšia. Pokrájame na kocky, alebo necháme v celku a vložíme do polievky.
3.
Urobíme si zápražku : očistenú a nakrájanú cibuľku dáme do rozpáleného oleja, posmažíme, pridáme múku, miešame kým nám to nezružovie, pridáme mletú červenú papriku, len premiešame a odstavíme. Pridáme vodu, a celé to vlejeme do polievky. Ak cibuľku nechceme mať v polievke, precedíme to do polievky cez sitko. Necháme už iba prevrieť.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.