Koláčiky "volské oká"
24
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
g
hladká múka
1
balíček
droždie
50
g
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
vajce
180
ml
mlieko
80
g
maslo
Náplň
2
poháre
marhuľový kompót
2
balíčky
Zlatý klas
500
ml
mlieko
40
g
cukor
postup
1.
V mise zmiešame múku, droždie, cukor a vanilkový cukor. Pridáme vajce, mlieko, maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske vytvarujeme z cesta valček dlhý asi 40 cm, ktorý ostrým nožom nakrájame na 24 kúskov. Kúsky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a prstom roztiahneme na placky s priemerom asi 8 cm.
2.
Dve balenia Zlatého klasu uvaríme podľa návodu na obale, avšak iba s 500 ml mlieka a so 40 g cukru.
3.
Medzitým otvoríme kompót a marhule necháme odkvapkať na sitku. Keďže budeme mať 24 koláčikov, mali by sme s polovicou marhule rátať na každý kus. Na každý koláčik nanesieme 1 PL pudingu a doprostred každého koláčika položíme polovicu marhule reznou stranou nadol.
4.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 15 minút na 200 stupňoch. Hotové "volské oká" môžeme posypať škoricovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.