Bravčová pečienka na staročeský spôsob
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
ml
svetlé pivo
4
strúčiky
cesnaku
3
ks
cibuľa
600
g
bravčové stehno
2
PL
masť
50
g
ďumbier
mletá rasca
soľ
postup
1.
Soľ votrieme do mäsa, posypeme rascou a vložíme do pekáča. Následne pridáme masť a mäso prudko zapečieme v predhriatej rúre. Mäso podlejeme, prikryjeme a pomaly pečieme. Ak je to potrebné podlievame mäso teplou vodou, obraciame a prelievame vypečenou šťavou.
2.
Nakrájanú cibuľu pridáme po hodine, taktiež aj cesnak a najemno pokrájaný ďumbier. Mäso už pečieme bez pokrievky dozlata, za občasného podlievania pivom.
3.
Vo vypnutej rúre necháme mäso chvíľu odležať, potom ho vyberieme a nakrájame na porcie. Prírodnú šťavu s príchuťou ďumbiera servírujeme zvlášť. Ako prílohu môžeme podávať zemiaky, ryžu alebo zemiakové knedle. Taktiež sa hodí aj biela alebo červená kapusta.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.