Ryžové guľky s mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
mleté mäso
500
ml
kurací vývar
150
g
ryža
150
g
parmezán
4
PL
biela strúhanka
2
PL
maslo
1
PL
koriander
2
ks
vajce
1
PL
pažitka
2
PL
maslo na pokvapkanie
muškátový kvet
soľ
mleté biele korenie
postup
1.
Vo vývare uvaríme ryžu domäkka a necháme ju vychladnúť. Vymiešame do penista maslo s vajcami, pokoreníme,posolíme, pridáme štipku muškátového kvetu a nadrobno nakrájané bylinky. Potom primiešame strúhanku, vychladnutú ryžu a mäso (zmes mletého teľacieho a kuracie ho mäsa).
2.
Z takto vyhotovenej zmesi vyformujeme guľky a budeme ich pomaly variť približne 10 minút v posolenej vode. Potom ich precedíme, necháme odkvapkať a servírujeme ich posypané nastrúhaným parmezánom a pokvapkané roztopeným maslom ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k zelenine či pečenému alebo dusenému mäsu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.