Pečená morka na ďumbieri
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
morka
200
ml
biele víno
100
g
ďumbier
4
ks
kyslé jablko
2
PL
olivový olej
biele mleté korenie
soľ
postup
1.
Zvnútra aj zvonka osolíme morku, pokoreníme ju a potrieme postrúhaným ďumbierom. Do brušnej dutiny vložíme štvrtinky olúpaných jabĺk, ktoré sme zbavili jadrovníkov. Povrch morky dobre potrieme olejom.
2.
Prudko zapečieme morku vo vyhriatej rúre, potom teplotu znížime, podlejeme vodou, prikryjeme a za občasného podlievania dusíme pomaly približne hodinu. Odkryjeme a pečieme pomaly do zlata minimálne hodinu, v závislosti od veľkosti. Nesmieme ju zabudnúť podlievať vypečenou šťavou.
3.
Vyberieme upečenú morku, jablká zvnútra dáme do prírodnej šťavy a dobre premiešame. Prelisujeme šťavu, dochutíme bielym vínom a chvíľu varíme. Potom morku rozporciujeme a šťavu servírujeme zvlášť. Ako prílohu môžeme zvoliť zemiakové krokety alebo dusenú ryžu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.