Pečené kurča na citróne s rozmarínom
4
porcie
15
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
60
g
maslo
2
ks
citrón
2
strúčiky
cesnaku
1
vetvička
rozmarín
1/2
KL
tymian
trochu
korenie
trochu
soľ
trochu
olej
postup
1.
Polovicu vetvičky rozmarínu oberieme, spolu s tymiánom a korením vmiešame do zmäknutého masla. Citróny dobre umyjeme a nakrájame na polovice. Z jednej nastrúhame kôru, ktorú tiež vmiešame do masla spolu s prelisovaným cesnakom.
2.
Druhú polovicu citróna nakrájame na kolieska a vložíme do vnútra kurčaťa. Na dno zapekacej misy dáme trochu oleja, položíme kurča, povrch potrieme polovicou masla. Zvyšný citrón nakrájame na polovice a položíme ku kurčaťu na dno misy. Dáme piecť do rúry pri teplote 200°C.
3.
Ku koncu pečenia kurča polejeme výpekom a potrieme zvyškom masla. Navrch položíme zvyšok rozmarínu a necháme dopiecť. Ako prílohu podávame pečené zemiaky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.