Kačica na broskyniach
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
broskyňový kompót
100
ml
biele víno
2
ks
mrkva
1
ks
kačica
1
ks
zeler
4
ks
cibuľa
2
PL
maslo
1
PL
vínny ocot
1
PL
cukor
1
PL
škrobová múčka
50
ml
brandy
mleté čierne korenie
soľ
kari korenie
muškátový kvet
brusnicový džem
postup
1.
Rozporciujeme kačicu, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom masle v pekáči opražíme pokrájanú mrkvu, cibuľu a zeler. Pridáme kačicu, opečieme a posypeme karí korením, premiešame a krátko opražíme a hneď podlejeme vínom s troškou vody. Prikryjeme a vo vyhriatej rúre budeme dusiť približne 1,5 hodiny domäkka. Ak je to potrebné občas podlievame.
2.
Vyberieme mäkkú kačicu a zeleninu aj so šťavou prepasírujeme, Prilejeme šťavu z kompótu, ocot, brandy, cukor a pomaly povaríme približne 20 minút. Dochutíme muškátovým kvetom, zahustíme škrobovou múčkou, ktorú vymiešame v troške vody a povaríme 2 minúty.
3.
Mäso prelejeme šťavou a obložíme ohriatymi broskyňami a tie podlejeme troškou brusnicového džemu. servírujeme so zemiakovými kroketami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.