Pridať recept

Pečený baklažán v cesnakovom cestíčku

Pečený baklažán v cesnakovom cestíčku
Zdroj: varecha-kucharka
4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
baklažán
4 strúčiky
cesnaku
1 ks
vajce
trochu
hladká múka na obaľovanie
trochu
soľ
štipiek
majoránka
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme z jednej strany a necháme odležať asi 15 minút, aby sa vypotil. Kolieska otočíme, znovu osolíme a necháme odležať.
 
2.
Kolieska potom osušíme. Z múky, majoránky, vajíčka, vylisovaného cesnaku, soli a trochy vody urobíme cestíčko, v ktorom obaľujeme kolieska baklažánu. Smažíme na rozpálenom oleji z oboch strán.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...
Baklažán
Nevynechávajte baklažán! Má minimum kalórií a znižuje riziko srdcových chorôb
Malá, krásne fialová zelenina je plná zdraviu prospešných látok, chutí fantasticky a hodí sa aj do diéty.
Letna polievka
Tip na nedeľný obed: Plnené baklažány na orientálny spôsob
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. 
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)