Pridať recept

Jahňacie ragú

ingrediencie

500 g
jahňacie mäso
120 g
mrkva
120 g
zeler
2 PL
olej
mleté čierne korenie
tymian
citrónová šťava
1/8 liter
voda
1 ks
pór
petržlenová vňať
soľ

postup

1.
Mäso pokrájame. Vložíme ich do hrnca s olejom a zo všetkých strán opečieme. Osolíme, okoreníme, pridáme tymián, prilejeme vodu a citrónovú šťavu. Prikryjeme a dusíme asi hodinu.
 
2.
Očistenú zeleninu pokrájame na tenké rezančeky, pridáme k mäsu a ešte asi 25 minút spoločne s mäsom dusíme.
3.
Hotový pokrm podľa chuti osolíme, okoreníme a ozdobíme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravčové ragú s kyslou kapustou
Chutný obed z jedného hrnca: Bravčové ragú s kyslou kapustou
Nedeľný obed nemusí byť komplikovaný, aby bol chutný.
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Tip na lacné chutné jedlo: Ragú zo šošovice a cukety
Ragú je hutné jedlo zo strukoviny. Možno aj z niečoho iného, obyčajne sa do ragú pridáva aj mäso. Keďže...
Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Zabudnutá jahňacina. Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Jahňacina kedysi patrila k našim tradičným a najčastejšie používaným mäsám. No potom sme ju začali trochu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...