Kurča na zelerovej vňati
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
10
dkg
slanina
mleté čierne korenie
soľ
3
ks
cibuľa
1
zväzok
zelerová vňať
3
lístky
bazalka
5
ks
čierne korenie
hladká múka
postup
1.
Kurča naporcujeme, okoreníme, osolíme, posypeme pokrájanou cibuľou a dáme na hodinu do chladničky odstáť.
2.
V hrnci vypečieme pokrájanú slaninu, pridáme mäso z chladničky, zelerovú vňať, 5 zrniek čierneho korenia, 3 lístky bazalky. Podlejeme a pod pokrievkou dusíme, až kým mäso nezmäkne.
3.
Mäkké štvrtky kurčaťa dáme do misy. Zo šťavy necháme odpariť vodu, zaprášime múkou a zalejeme vodou. Necháme prevrieť a precedíme do misky na kura.
4.
Podávame s dusenou ryžou a bohatou zeleninovou oblohou.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.