Letný šalát s vlašskými orechmi
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
šalát
100
g
cherry paradajky
2
ks
jablko
2
PL
citrónová šťava
2
PL
nasekané vlašské orechy
50
g
strúhaný parmezán
4
PL
olej z vlašských orechov
2
PL
balzamikový ocot
1
štipka
soľ
1
štipka
korenie
1
štipka
cukor
postup
1.
Šalát očistíme a dôkladne osušíme. Jablká umyjeme, rozkrojíme na polovice a vyberieme jadrá, nakrájame ich na kocky a hneď pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
2.
Šalát rozdelíme na taniere a obložíme jablkami, nakrájanými paradajkami a parmezánom.
3.
Olej, ocot, soľ, korenie a cukor zmiešame, rozšľaháme a polejeme šalát. Ako prílohu môžeme podávať opečený chlieb.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.