Pridať recept

Letný šalát s vlašskými orechmi

Letný šalát s vlašskými orechmi
Zdroj: varecha-kucharka

ingrediencie

250 g
šalát
100 g
cherry paradajky
2 ks
jablko
2 PL
citrónová šťava
2 PL
nasekané vlašské orechy
50 g
strúhaný parmezán
4 PL
olej z vlašských orechov
2 PL
balzamikový ocot
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie
1 štipka
cukor

postup

1.
Šalát očistíme a dôkladne osušíme. Jablká umyjeme, rozkrojíme na polovice a vyberieme jadrá, nakrájame ich na kocky a hneď pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
 
2.
Šalát rozdelíme na taniere a obložíme jablkami, nakrájanými paradajkami a parmezánom.
3.
Olej, ocot, soľ, korenie a cukor zmiešame, rozšľaháme a polejeme šalát. Ako prílohu môžeme podávať opečený chlieb.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať