Čínska hovädzia polievka
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hovädzie mäso
soľ
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
cibuľa
3
ks
celé korenie
ďumbier
2
PL
olej
30
g
hladká múka
2
KL
kari
glutasol
pažitka
postup
Mäso vložíme do studenej osolenej vody, pridáme rozotretý cesnak, očistenú cibuľu, celé čierne korenie, ďumbier a uvaríme domäkka. Uvarené mäso potom vyberieme, pokrájame a vývar precedíme. Na oleji opražíme múku, pridáme karí, zalejeme vývarom, rozšľaháme a zamiešame mäso. Polievku nakoniec ochutíme glutasolom a nadrobno posekanou pažítkou.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.