Piškótové viedenské cesto (biskvit)
stredná
náročnosť
ingrediencie
trochu
maslo na vymastenie
trochu
strúhanka na vysypanie formy
6
ks
vajce
125
g
cukor
2
PL
teplá voda
1
PL
vanilkový cukor
1
štipka
soľ
75
g
cukor
75
g
škrob
125
g
múka
postup
1.
Maslom potrieme dno otváracej formy, potom ju vysypeme strúhankou alebo piškótovou mrveničkou. Rúru si predhrejeme na 180°C.
2.
Oddelíme si žĺtky od bielkov zo 6 čerstvých vajec. So 125 g cukru, s 2 lyžicami teplej vody a lyžicou vanilkového cukru ušľaháme žĺtky na celkom svetlú penu.
3.
Polotuhý sneh si vyšľaháme z bielkov a štipky soli. Za stáleho šľahania budeme pridávať 75 g cukru. Šlaháme do vtedy, kým nie je sneh celkom tuhý. Následne môžeme tuhý sneh pridať do žĺtkovej zmesi spolu so 75 g škrobu a 125 g preosiatej múky. Všetko spolu celkom zľahka premiešame.
4.
Pripravenú formu naplníme piškótovým cestom, uhladíme a pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút.
5.
Počas prvých 15 minút pečenia nesmieme nikdy otvárať rúru!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.