Pridať recept

Jarné kotlety

ingrediencie

600 g
bravčová kotleta
100 g
olej
150 g
strúhanka
20 g
maslo
10 g
cesnaku
20 g
petržlenová vňať
250 g
zelená paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie

postup

1.
Kotlety vykostíme, zľahka vyklepeme a narežeme, aby sa nekrútili.
 
2.
Zo strúhanky, rozpusteného masla, roztlačeného cesnaku, soli a čierneho korenia pripravíme zmes, do ktorej vmiešame petržlenovú vňať.
3.
Touto zmesou potrieme z jednej strany kotlety a na oleji z obidvoch strán prudko opečieme.
4.
Papriku pokrájame na rezančeky, osolíme a zvlášť podusíme.
5.
Potom na zohriaty tanier položíme porciu paprík, na ne kotletu, potretou stranou nahor. Podávame s ryžou a kari korením.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...