Tekvicová krémová omáčka
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
tekvica
1
ks
cibuľa
1
ks
veľký zemiak
1
ks
mrkva
500
ml
voda
1
kocka
zeleninový bujón
2
PL
hladká múka
2
dl
smotana na varenie
3
dl
mlieko
soľ
obkový list
postup
1.
Na oleji si opečieme cibuľu do zlatista. Pridáme nakrájanú tekvicu, zemiak a mrkvu. Podlejeme vodou a dochutíme soľou, bobkovým listom a možme pridať aj trochu mletej červenej papriky. Pridáme ešte zeleninový bujón a varíme do mäkka.
2.
Uvarenú zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom. V hrnčeku si zmiešame hladkú múku so smotanou a mliekom. Vlejeme to do rozmixovanej masy. Múka a smotana nám omáčku zahustí. Necháme chvíľu povrieť a hotovo. Podávame s uvarenými zemiakmi a volským okom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Babulka737
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.