Pridať recept

Tradičné zemiakové placky, FOTORECEPT

ingrediencie

4 ks
zemiaky
1 ks
vajce
1 PL
majoránka
4 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
vegeta
mletá červená paprika
2 PL
hladká múka
olej

postup

Tradičné, voňavé placky, na ktoré sa vždy teší celá rodina. Tento overený recept chutí každému.

1.

Na jemnom strúhadle postrúhame očistené zemiaky.

Fotorecept: Tradičné zemiakové placky
Fotorecept: Tradičné zemiakové placky
Zdroj: eva2mala
 
2.

Pridáme vajíčko, soľ, majoránku, korenie, trošku vegety a papriku. Ja som dala štipľavú. Očistíme ešte cesnak. 2 strúčiky pretlačíme a 2 nakrájame na drobno. 

Fotorecept: Tradičné zemiakové placky
Fotorecept: Tradičné zemiakové placky
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Tradičné zemiakové placky
Fotorecept: Tradičné zemiakové placky
Zdroj: eva2mala
3.

Nakoniec pridáme ešte múku. Ak zemiaky veľmi pustili vodu, radšej sa ju snažte lyžičkou odstrániť, ako by ste mali pridávať viac múky.

Fotorecept: Tradičné zemiakové placky
Fotorecept: Tradičné zemiakové placky
Zdroj: eva2mala
4.

Všetko spolu dobre premiešame a ochutnáme, či je dosť soli.

Fotorecept: Tradičné zemiakové placky
Fotorecept: Tradičné zemiakové placky
Zdroj: eva2mala
5.

Na rozohriatom oleji alebo domácej masti vytvoríme z cesta placku a z oboch strán opečieme pekne dozlatista.

Fotorecept: Tradičné zemiakové placky
Fotorecept: Tradičné zemiakové placky
Zdroj: eva2mala
6.

Podávame vždy čerstvé. Prajem vám dobrú chuť!

Fotorecept: Tradičné zemiakové placky
Fotorecept: Tradičné zemiakové placky
Zdroj: eva2mala
7.

Tu nájdete najvyhľadávanejší recept na poctivé zemiakové placky podľa tradičného postupu: TRADIČNÉ ZEMIAKOVÉ PLACKY

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
hodiny
21.10.2023 12:28 | |
+4 -85
My ich robíme z prášku , v obchode kupime prasok so zemiakov ,to zajeme ,upatleme cesto, pre lespiu chuť dochutíme takou zmesou s maspomy v nej vsetko co potrebujem sol cesnak, majorán, čierne korenie, cibuľa, kvasnicový extrakt.a podavame u nas v Bistre. NIk sa zatial nestazoval ludia sa radi vracajú
Štefan108
20.12.2023 11:09 | |
+52 -7
Poslednú vetu by som upravil - Nik sa nesťažoval, ľudia z nich radi vracajú.
Ufo1
2.12.2022 09:25 | |
+91 -56
Ak sú placky tradičné jednoduché jedlo, isto by mal byť recept aspoň 200 rokov starý, a vtedy žiadna Vegeta či iné huncútstva na dochutenie neboli. Veď Vegeta vznikla v r.1959, teda sa naisto v tradičných receptoch nevyskytuje. To ale neznamená, že si ňou jedlo mdlej chuti nemôže niekto "vylepšiť". No normálne placky, a to či už s cibuľou, alebo slaninkou, sú tak typicky chuťovo výrazné, že "zlepšovať" ich Vegetou je hriechom. Urobí to azda len človek, ktorí ma chuťové poháriky oťapené konzumáciu polotovarov, či zahlušené glutamanom.
Kemci
1.2.2023 19:55 | |
+44 -35
To asi ťažko keď k nám zemiaky dorazili asi v roku 1887 ale ľudia ich reálne začali pestovať až 1908 na základe ediktu Márie Terézie. Čiže halušky ani zemiakové placky u nás určite nie sú 200 rokov. Možno tak v latinskej Amerike
Lukas103
20.7.2023 17:58 | |
+39 -13
reagujem na Kemci: mate pomylene storocia, edikt Marie Terezie ohladom pestovania zemiakov bol vydany logicky za jej zivota po roku roku 1773, zomrela 1780, takze 1908 je hlupost. Z toho vychadza ze historia zemiakov na slovensku ma viac ako 200 rokov...
Tomas947
7.5.2022 10:23 | |
+52 -27
Sussy baki
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne chrumkavé a veľmi chutné
Krásne chrumkavé placky a bez použitia múky? Poradíme, ako na to. Výsledok vás určite prekvapí.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...