Pridať recept

Plnené kuracie prsia so sušenými slivkami

Plnené kuracie prsia so sušenými slivkami
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

400 g
kuracie prsia
150 g
sušené slivky
soľ
50 g
olej
20 g
maslo
15 g
hladká múka
1 PL
šťava z citróna
50 g
smotana na šľahanie
1 ks
žĺtok

postup

Sušené slivky namočíme a vykôstkujeme. Kuracie prsia nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme, naplníme slivkami, zvinieme, spojíme špáradlom a na oleji opečieme do mäkka. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom, prevaríme, pridáme smotanu s rozšľahaným žĺtkom, dochutíme citrónovou šťavou. Upečené mäso prekrojíme, podlejeme omáčkou, podávame s udusenou ryžou alebo varenými zemiakmi.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie
Podobné články
Viete, na čo sa používa tyčinka v balení sušených datlí? Nikdy by ste neuhádli, len málokto o tom vie, takmer
Viete, na čo sa používa tyčinka v balení sušených datlí? Nikdy by ste neuhádli, len málokto o tom vie, takmer každý ju vyhadzuje do koša!
Sušené datle sú veľmi obľúbenou pochúťkou. Dajú sa jesť samostatne, ale sú skvelé aj ako prísada...
Kuracie rolky plnené brokolicou a syrom v chrumkavom trojobale
Delikátne plnené kuracie prsia: 15 najobľúbenejších receptov
Podľa vašich kliknutí sme vybrali recepty na plnené kuracie prsia, ktoré máte najradšej.
Slivky
Slivky liečia! Lokálna superpotravina so zázračnými účinkami na naše zdravie
Niekedy sa nám stáva, že ihneď naletíme novým superpotravinám, ktoré prichádzajú zo zahraničia. Zabúdame...
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...
Holandský rezeň
Mleté mäso, vajce, syr a chutnejšie rezne ste nejedli! Zabudnite na klasické rezne a pripravte si HOLANDSKÉ, sú rýchle, šťavnaté a vôbec nie mastné
Jednoduché, mäkké a úžasne šťavnaté! Vymeňte obľúbenú klasiku a nebudete ľutovať, rozplývajú sa na jazyku.
TOP
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Jeho vôňa mnohým pripomína klasický nedeľný obed a bez neho sa nezaobíde azda žiadna významná rodinná...