Fazuľová polievka s údeným mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
biela fazuľa
1,5
litre
voda
1
ks
bobkový list
1
ks
údené bravčové koleno
30
g
masť
30
g
hladká múka
1
ks
cibuľa
podľa chuti
mletá červená paprika
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Fazuľu preberieme, umyjeme a namočíme deň pred úpravou. Vylejeme ju do tlakového hrnca, podľa potreby pridáme vodu, bobkový list a umyté kolienko. Hrniec zatvoríme a varíme na miernom ohni asi hodinu.
2.
Potom ho z ohňa odstavíme, necháme ešte postáť, a keď už para po zdvihnutí klobúčika z hrnca neuniká, otvoríme ho, kolienko vykostíme, mäso pokrájame na menšie kúsky a vložíme späť do hrnca.
3.
Po odstavení hrnca pripravíme z masti a múky zápražku, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a ešte chvíľku všetko spolu popražíme.
4.
Potom do zápražky pridáme lyžičku červenej papriky, na hrot noža čierneho korenia a zalejeme ju chladnou vodou. Vylejeme ju do polievky a chvíľku povaríme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.