Pridať recept

Nektarinky v karamelovom náleve

ingrediencie

1 kg
nektarinky
6 ks
klinček
500 g
kryštálový cukor
3,5 litre
voda
3 PL
rum

postup

1.
Nektarinky umyjeme, rozkrojíme, zbavíme kôstky a nakrájame na osminy. Vložíme ich do 2/3 zaváracích pohárov a pridáme k nim po dvoch klinčekoch.
 
2.
V hrnci necháme skaramelizovať približne 2/3 kryštálového cukru. Za stáleho miešania opatrne prilejeme vodu a zvyšný cukor. Na miernom ohni nálev varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom prilejeme rum a nálev odstavíme.
3.
Horúcim nálevom zalejeme nektarinky nachystané v pohároch. Poriadne ich uzavrieme a pri teplote 90°C sterilizujeme cca 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Už ste zavarili? Toto je 8 najčastejších chýb pri zaváraní, robí ich takmer každý, pozor na ne!
Už ste zavarili? Pozor na zbytočné chyby, robí ich takmer každý! Toto je dôvod, prečo ich nesmiete mať na kuchynskej linke
Toto je 8 najčastejších chýb pri zaváraní, ktoré robí takmer každý, pozor na ne!
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...