FOTORECEPT: Koláč s karamelovo-tvarohovým krémom
20
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
400
g
múka hrubá
150
g
cukor práškový
4
ks
vajcia
100
ml
olej
100
ml
voda
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
3
PL
kakaový prášok
Plnka
250
g
mäkký tvaroh
2
balíčky
pudingový prášok DrOetker karamelový
400
ml
mlieko
4
PL
cukor
150
g
pistáciové orechy drvené na ozdobu
10
PL
džem pikantný
postup
Tento koláčik som našla niekde v časopise, trocha som si ho upravila, na použité suroviny.
2.
Cukor, vajcia a olej vymiešame elektrickým šľahačom, pridáme vodu.
3.
Potom pridáme postupne múku s pridaním prášku do pečiva.
4.
Vznikne nám cesto. Polovicu cesta (bieleho) vylejme cik-cak na plech,ktorý sme opatrili papierom na pečenie. Do druhej zamiešame kakaový prášok.
5.
Aj toto cesto vylejeme na veľký plech(zo šporáka), vytvorí sa pekná mozaika.
6.
Korpus pečieme v predhriatej rúre.
7.
Keďže je koláčik nižší, tak ho prekrojíme na polovicu. Spojíme ich ríbezľovým džemíkom. Vrch tiež natrieme džemom.
8.
Z mlieka, cukru a pudingových práškov karamelových si uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Potom do pudingu vmiešame mäkký tvaroh.
10.
Na vrch potom navrstvíme podrvené pistácie nesolené. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.