Domáce tagliatelle
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
múka
250
g
ražná múka
3
ks
vajce
2
ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ
trochu
olivový olej
postup
1.
Vo veľkej miske zmiešame múku a soľ. V strede spravíme jamku a do nej pridáme vajíčka a olej. Prilejeme vodu a zmes rýchlo miešame, kým sa nevytvorí cesto. Zakryjeme a necháme 30 min odstáť.
2.
Čerstvé rezancové cesto vyvaľkáme na tenkú vrstvu a narežeme na prúžky (4-5 mm široké) alebo použijeme strojček na slíže a vytvoríme rezance. Tie potom zatočíme do malých hniezd (80 g).
3.
Tagliatelle povaríme v slanej vode, kým budú "al dente".
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.