Džuvec
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
bravčový bôčik
80
g
bravčová masť
podľa chuti
soľ
trochu
mletá červená paprika
trochu
mleté čierne korenie
150
g
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
40
g
paradajkový pretlak
120
g
ryža
300
g
paprika
200
g
rajčiak
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Bôčik umyjeme, pokrájame na malé kocky, posolíme, vložíme do rozpálenej masti, rýchlo opečieme a vyberieme.
2.
Do masti, v ktorej sme opekali mäso, pridáme pokrájanú cibuľu, upražíme ju do ružova, pridáme červenú papriku, rajčiakový pretlak, rozotretý cesnak, podlejeme vodou, pridáme opečené mäso a dusíme asi pol hodiny.
3.
Potom mäso vyberieme do rajnice. Do základu dáme pokrájanú papriku, rajčiaky, umytú ryžu a zalejeme vývarom. Na sporáku necháme povrieť a v rúre udusíme do mäkka.
4.
Udusenú ryžu zmiešame s mäsom, dáme na misu a posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.